Robbe

←Terug naar De Leiding

Dag lieve kindjes

Mijn naam is Robbe, al zullen de meeste onder jullie mij misschien beter kennen als Bobbie. Waarom Bobbie? Geen flauw idee hoe dit in de chiro is gekomen, al heb ik wel een licht vermoeden dat ik er niet meer vanaf geraak. Ik ben momenteel 19 jaar oud tijdens het schrijven van dit tekstje, maar tegen de tijd dat jullie dit lezen ben ik waarschijnlijk al wel 20. Op de chiro ben ik niet de enige Van Doren. Ook mijn zus, Hanne, is sinds vorig jaar ook bij de leiding te vinden.

Vijftien jaar geleden heb ik net zoals jullie de wijze keuze gemaakt om op zondag naar de chiro te komen. Daar ben ik opgegroeid van schattige speelclub tot stoere aspi! Ondertussen is dit al het vierde jaar van mijn fantastische leidingscarrière, met als kers op de taart 2 jaar hoofdleiding. Veel variatie kent mijn kledingkast echter niet: slechts twee verschillende kleuren zijn hierin terug te vinden. Waarom zou je ook veranderen als je het naar je zin hebt? Na 2 jaar lang mijn zondagnamiddag door te brengen tussen de schattige speelclubbertjes, werd het tijd om eens wat ouder geweld op te zoeken. Nu amuseer ik me (net zoals vorig jaar) iedere week bij onze schraalste groep, de keti’s. Met een blauw sjaaltje, een goed humeur en mijn maatje Charlotte kan ik me elke zondag weer uitleven!

Zoals de meeste studenten, ga ook ik naar school. Ik studeer toegepast economische wetenschappen aan de KU Leuven en zit dus door de week op kot in deze prachtige stad!

Mijn uitgebreid gamma van lievelingsgerechten bevat zowat alle klassiekers van op chirokamp: Stoofvlees frit, videe met puree, macaroni, vogelnesten, pita, … Het liefst van al eet ik deze in een refter vol ongewassen kindjes, uit een ranzige gamel met de etensresten van de vorige dagen er nog aan.

Op zondag ben ik altijd fan van pleinspelletjes, maar het liefst speel ik actieve spelen zoals een sluipspel of een bosspel. Ook een stratego in de Kalmthoutse heide spreekt mij zeker aan. Mijn absolute lievelingsspel is zonder twijfel een drugsspel, dat traditioneel gespeeld wordt onder het motto: ‘vals spelen is ook spelen’!

In het weekend breng ik mijn vrije tijd graag door met de andere leiding. Voor een fuif, cafébezoekje, spaghetti-avond of ander evenement ben ik altijd wel te vinden. Het liefst van al dans ik met de leiding op een boerenbal in een brakke tent met ne scheve planché op de wei van boer Sjarel.

Tot zondag!