Aspi's

←Terug naar Groepen

De Aspiranten, dat zijn de oudste leden van de Chiro. Ze zijn tussen de 16 en de 18 jaar oud. Ondanks dat ze net dat tikkeltje meer mogen als de andere leden brengt dat uiteraard met zich mee dat ze toch al enige verantwoordelijkheid op zich krijgen. De aspiranten mogen immers af en toe al eens proeven van het leiding zijn.

De Aspi's hebben  elke zondag Chiro van twee tot zes. In de winter duurt de Chiro jammer genoeg maar tot half 6. Omdat de aspiranten de oudste groep zijn vertrekken ze een dag vroeger op kamp om voorwacht te houden. Dit houdt in dat ze samen met een deel van de leiding al een deel van de tenten gaan opstellen en het kampterrein in orde brengen. Tijdens het kamp verlaten de aspiranten 2 dagen het kampterrein om op 2 daagse te gaan, hierbij maken ze gedurende 2 dagen een stad onveilig. Tijdens het 24 urenspel zullen ze moeten tonen dat ze echt wel tegen een stootje kunnen en dat ze ook voor zichzelf kunnen zorgen.

De aspiranten gaan uiteraard  ook door het jaar samen op  weekend. Om al deze leuke dingen te financieren zullen de aspi's een fuif organiseren om wat geld in kas te brengen. De afdelingskleur van deze groep jongvolwassen is dezelfde als de kleur van Freek de aspi-egel, namelijk oranje.


Wil je meer over de Aspi's weten? Neem een kijkje op Chiro nationaal

De aspileiding

Robbe

Fien